Samenvatting Jong Oranje - Jong Andorra

Jong Oranje boekt grootste zege in historie: 8-0

10 november 2017
Jong Oranje heeft vrijdag de grootste zege in de historie geboekt. Op De Vijverberg in Doetinchem werd Jong Andorra met 8-0 verpletterd.

Grote man was Oussama Idrissi van FC Groningen, die twee treffers en twee assists voor zijn rekening nam.

Door de noodzakelijke zege klom Oranje in groep 4 naar de tweede plaats, op vijf punten van koploper Engeland. Ook nummer drie Schotland staat er relatief beter voor dan Nederland.

Na een half uur had Jong Oranje met drie treffers al ruim afstand genomen. Guus Til van AZ opende de score, op aangeven van Idrissi. Nummer twee kwam op naam van Sam Lammers, de PSV'er die raak kopte na een voorzet van Denzel Dumfries. Idrissi zorgde voor 3-0, nu kwam de voorzet van Til.

Na de hervatting schoot Idrissi ook de 4-0 in, op aangeven van Justin Kluivert. Nummer vijf kwam ook grotendeels op naam van de aanvaller van FC Groningen, al gaf invaller Richairo Zivkovic nog net het laatste tikje.

De zesde kwam vervolgens van aanvoerder Bart Ramselaar. De PSV'er scoorde uit een strafschop. Nummer zeven kwam ook van elf meter, deze keer benut door de sterk spelende Ajacied Frenkie de Jong.

Kluivert schoot daarna de laatste in de verre hoek (8-0). (FOX Sports/ANP)