Senegal heeft zich verzekerd van een WK-ticket. De ploeg van bondscoach Aliou Cissé zette de voorlaatste groepswedstrijd in en tegen Zuid-Afrika in winst om: 0-2. Daarmee is de strijd in poule D van de Afrikaanse kwalificatiezone beslist.

Senegal leidde in Polokwane bij de rust al met 0-2. De treffers kwamen op naam van Diafra Sakho en Thamsanqa Mkhize (eigen doel).

Het nog ongeslagen Senegal is met elf punten uit vijf duels niet meer te achterhalen voor Burkina Faso (zes punten), Kaapverdië (zes) en Zuid-Afrika (vier). De groepswinnaar sluit dinsdag de WK-kwalificatie af met de thuiswedstrijd tegen Zuid-Afrika. Senegal zal voor de tweede keer deelnemen aan het WK, na het eerste optreden in 2002 in Japan en Zuid-Korea.

Het duel in Polokwane werd vrijdag op last van de wereldvoetbalbond FIFA opnieuw gespeeld. Zuid-Afrika won vorig jaar voor eigen publiek met 2-1 van Senegal. Joseph Odartey Lamptey, de Ghanese scheidsrechter bij dat duel, is inmiddels voor het leven geschorst. Hij had zich volgens de FIFA schuldig gemaakt aan matchfixing. (ANP)

Gerelateerd