Marokko heeft zich geplaatst voor het WK in Rusland.

De ploeg van bondscoach Hervé Renard won zaterdag in Abidjan de laatste groepswedstrijd van Ivoorkust met 0-2 door treffers van Nabil Dirar en Medhi Benatia en eindigde als winnaar in groep C.

Voor Marokko is het de eerste keer sinds de deelname aan het WK van 1998 dat het land meedoet aan de eindronde.

Amrabat
Bij Marokko stonden Feyenoorder Karim El Ahmadi en Ajacied Hakim Ziyech in de basis. Ook Nordin Amrabat en Mbark Boussoufa hadden een basisplaats.

FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi bleef het hele duel op de bank. Sofyan Amrabat maakte zijn debuut voor Marokko. De 21-jarige speler van Feyenoord verving Ziyech in de 82ste minuut.

De middenvelder stond ook op de nominatie om voor Oranje uit te komen. Amrabat sprak met een delegatie van het Nederlands elftal, maar koos uiteindelijk voor Marokko.

Omdat hij nu speelminuten heeft gemaakt in een officiële interland, kan Amrabat nooit meer het oranje shirt aantrekken.  

Wilmots
Nadat aanvoerder Gervinho van Ivoorkust een grote kans had gemist, schoot Dirar Marokko in de 25ste minuut op voorsprong.

Zijn voorzet van rechts werd gemist door spits Khalid Boutaïb, maar doelman Sylvain Gbohouo wist de bal ook niet te stoppen. Vijf minuten later werd het zelfs 0-2. Aanvoerder Benatia van de Marokkanen tikte de bal binnen uit een corner.

Ivoorkust kreeg in de tweede helft enkele goede kansen op de aansluitingstreffer. Vooral Seydou Doumbia schoot een keer van dichtbij hoog over. Maar de ploeg van de Belgische bondscoach Marc Wilmots wist het niet meer spannend te maken. (FOX Sports/ANP)