Italië huilt na missen WK
Italië huilt na missen WK - © ANP

Italië huilt na missen WK: “Liefde op andere zaken richten”

14 november 2017
Het is 'over en uit', schreef Gazzetta dello Sport in chocoladeletters op de voorpagina.

Ook voor de Italiaanse sportkrant die het vooral moet hebben van de losse verkoop is het mislopen van het WK door viervoudig wereldkampioen Italië een hard gelag. Het is de eerste keer sinds 1958 dat het land niet naar het mondiale kampioenschap gaat.

“We moeten gaan nadenken over wat we kunnen doen in juni: een concert bezoeken, de bioscoop, een festival...Alles beter dan Zweden zien voetballen op het WK. Dat is te pijnlijk.”

“We zijn niet bij jullie en jullie niet bij ons. Italië is niet op het WK, we moeten onze liefde op andere zaken richten”, schreef de Gazzetta in een commentaar vol dramatiek.

Azuurblauwe ramp
“De azuurblauwe ramp is een feit”, refereert La Stampa aan het traditionele blauw waarin de Italiaanse ploeg - bijnaam La Squadra Azzurra - meestal optreedt. “Zo veel teleurstelling en zo veel ergernissen. De opwinding is voorbij en het is tijd dingen bij de naam te noemen. Zweden gaat naar het WK in Rusland en dat is terecht.”

Gazzetta dello Sport noemt alvast vier kandidaten om Giampiero Ventura op te volgen, al is nog niet duidelijk of de bondscoach wordt vervangen.

Kandidaten
Carlo Ancelotti, voormalig coach van onder meer AC Milan, Real Madrid en Bayern München, wordt als ideale optie gezien. Ook de voorspelbare namen van oud-bondscoach Antonio Conte (Chelsea), Roberto Mancini (Zenit St Petersburg) en Massimiliano Allegri (Juventus) vallen.

La Stampa is ook klaar met de bondscoach: “Laten we meteen afscheid nemen van Ventura, hem bedanken en dan zo snel mogelijk vergeten hoe hij de ploeg geleid heeft.”

Italië kwam maandagavond in Milaan niet verder dan 0-0 tegen de Zweden. Het gelijkspel was onvoldoende voor een ticket voor het WK na de 1-0 nederlaag in Solna van afgelopen vrijdag. Jakob Johansson maakte de enige treffer in het tweeluik. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd