Aaron Judge
Aaron Judge - © ANP

Judge en Bellinger uitgeroepen tot beste nieuwkomers MLB

14 november 2017
New York Yankees-ster Aaron Judge is uitgeroepen tot Rookie of the Year in de American League.

De slagman is de eerste Yankee die de prijs voor de beste nieuwkomer krijgt sinds Derek Jeter in 1996.

Andrew Benintendi van Boston Red Sox en Baltimore Orioles-speler Trey Mancini eindigden op de tweede en derde plaats in de uitverkiezing.

Homeruns
Judge sloeg in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau de bal 52 keer over de hekken, waarmee hij het homerun-klassement in de American League aanvoerde.

Met zijn optreden hielp hij New York, waar ook de Amsterdammer Didi Gregorius speelt, aan een Wild Card. De Yankees bereikten uiteindelijk de League Championship Series, waarin de latere kampioen Houston Astros nipt met 3-4 te sterk was.

De 25-jarige buitenvelder is ook nog in de running voor de titel van Most Valuable Player (MVP) in de American League. Slechts twee spelers - Ichiro Suzuki (2001) en Fred Lynn (1975) - wisten in het verleden beide prijzen te veroveren.

Cody Bellinger
Cody Bellinger werd verkozen tot Rookie of the Year in de National League. De 22-jarige eerstehonkman van Los Angeles Dodgers liet Josh Bell (Pittsburgh Pirates) en Paul DeJong (St. Louis Cardinals) achter zich.

Bellinger tekende voor 39 homeruns namens de verliezend World Series-finalist, waarmee hij een nieuw rookie-record vestigde in de National League. (FOX Sports)

Gerelateerd