eDivisie: NAC-Ajax
eDivisie: NAC-Ajax - © FOXSports.NL

eDivisie: Ploeterend NAC hoopt op eerste punten tegen Ajax

14 november 2017
NAC Breda heeft de twijfelachtige eer als enige club nog puntloos te zijn in de eDivisie, na vier speelronden. Komt daar tegen Ajax verandering in?

Voor de start van het seizoen sprak NAC's Menno Bouhuijzen nog de verwachting uit 'bovenin het rechterrijtje' te eindigen. Tot nu toe blijven de resultaten achter bij die ambitie.

Na vier speelronden staat de teller voor NAC dus op nul punten, met een doelsaldo van 1-16. Achtereenvolgens PEC Zwolle (0-4), FC Utrecht (6-0), VVV-Venlo (2-1) en Vitesse (4-0) bleken - veel -  te sterk. Met als resultaat een achttiende en laatste plaats.

Dani Hagebeuk
Met Ajax' Dani Hagebeuk treft Bouhuijzen in de vijfde speelronde een tegenstander die eveneens slecht startte, maar vorige week voor het eerst won. Hagebeuk is bovendien regerend kampioen. Kan NAC voor een stuntje zorgen?

Elders in de eDivisie staan twee toppers op het programma. Nummer twee Roda JC neemt het op tegen AZ, dat zesde staat. En nummer zeven FC Utrecht battlet met Excelsior, dat de vierde plek inneemt. (FOX Sports)