Samenvatting Roemenië - Nederland

Advocaat zwaait af met ruime zege op Roemenië

14 november 2017
Het Nederlands elftal heeft dinsdagavond de laatste wedstrijd onder bondscoach Dick Advocaat winnend afgesloten. Op bezoek bij Roemenië boekte Oranje een ruime zege: 0-3.

Met vier wijzigingen in de opstelling ten opzichte van het duel met Schotland (1-0 winst) had het Nederlands elftal weinig moeite met het povere Roemenië. In de eerste helft mistten Davy Pröpper en Ryan Babel goede kansen. Vlak voor rust scoorde Babel alsnog met een fraaie kopbal, maar de treffer werd terecht afgekeurd wegens buitenspel.

Na de onderbreking schoot Oranje uit de startblokken met een snel doelpunt van Memphis Depay. De aanvaller van Olympique Lyon kopte de 0-1 binnen na goed voorbereidend werk van Steven Berghuis, die ook de assists zou verzorgen bij de andere twee goals.

Verdubbeling
Binnen het uur stond de 0-2 op het scorebord door Ryan Babel, die nu op het randje van buitenspel niet werd teruggefloten en als een echte spits kon binnen tikken.

Na de verdubbeling van de marge durfde Advocaat het aan om de nodige wissels toe te passen. Zo liet de oefenmeester Wesley Sneijder weer eens minuten maken en gunde hij Donny van de Beek zijn debuut in Oranje. De Roemenen kregen nog wel wat kansjes maar konden geen potten breken in Boekarest.

Beslissing
Luuk de Jong mocht als vervanger van Babel van de bank komen en bepaalde de eindstand op 0-3. De spits van PSV kopte raak uit een vrije trap van Berghuis die daarmee zijn derde assist liet noteren.

Door de overwinning op Roemenië is Dick Advocaat de trainer met de meeste overwinningen bij het Nederlands elftal. Met zijn 37ste zege op zak, zwaait Advocaat af als bondscoach van Oranje. (FOX Sports)

Gerelateerd