Diego Maradona wil weer bondscoach van Argentinië worden.

De Argentijnse legende, die het land in 1986 aan de wereldtitel hielp, beval zichzelf aan na de oefennederlaag van de nationale ploeg van zijn land tegen Nigeria (4-2). “Ik wil terug”, liet hij weten via zijn account op Instagram.

Prestatietabel
Maradona maakte via een prestatietabel duidelijk waarom hij de huidige bondscoach Jorge Sampaoli moet opvolgen. 'Pluisje' boekte in zijn periode als bondscoach tussen 2008 en 2010 achttien overwinning en zes nederlagen, een winstpercentage van 75 procent.

Een hogere score dan illustere voorgangers als César Luis Menotti en Daniel Passarella. Sampaoli komt in dat lijstje niet voor.

“Wie wint er meer?”, vraagt Maradona zich af. Om eraan toe te voegen: “Laten we conclusies trekken: we geven ons prestige weg, maar de spelers hebben geen schuld. Ik wil terugkeren.”

Moeizaam
Argentinië plaatste zich onder Sampaoli moeizaam voor het WK van 2018 in Rusland. Lionel Messi & co stonden voor de laatste kwalificatiewedstrijd slechts op de zesde plaats in de Zuid-Amerikaanse groep en leken naast een WK-ticket te gaan grijpen.

Dankzij een hattrick van Messi in het slotduel met Ecuador (1-3) mag Argentinië zich alsnog opmaken voor de trip naar Rusland. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd