Samenvatting Duitsland - Frankrijk

Löw tempert euforie rond ongeslagen status

15 november 2017
Bondscoach Joachim Löw tempert de euforie rond de Duitse voetbalploeg, die sinds de halve finale op het EK van 2016 (2-0 tegen Frankrijk) al 21 wedstrijden op rij ongeslagen is.

“Ook als je alle wedstrijden wint in de kwalificatie, speelt dat straks op het WK geen enkele rol. Wij staan voetbaltechnisch gesproken met Frankrijk en enkele andere landen op het hoogste niveau, dat is duidelijk. Maar op een WK heb je meer nodig: mentale kracht en fysieke weerbaarheid”, sprak Löw na het 2-2 gelijkspel in de oefeninterland tegen Frankrijk.

Met de ongeslagen reeks van 21 wedstrijden komt Löw, die komende zomer met de Duitse ploeg in Rusland de wereldtitel uit 2014 verdedigt, in de buurt van het record van Jupp Derwall, die in zijn periode als bondscoach tussen 1978 en 1980 23 wedstrijden op rij ongeslagen bleef.

Duitsland kwam tegen Frankrijk twee keer terug van een achterstand na twee treffers van Alexandre Lacazette. Timo Werner maakte de 1-1, waarna Lars Stindl in de blessuretijd voor de 2-2 tekende. (FOX Sports/ANP)