John Jaake in zijn periode bij Ajax
John Jaake in zijn periode bij Ajax - © Pro Shots

John Jaakke benoemd tot voorzitter rvc ECV

16 november 2017
John Jaakke is benoemd tot voorzitter van de raad van commissarissen (rvc) van de Eredivisie CV (ECV).

De voormalig preses bij Ajax gaat met ingang van 17 november aan de slag, voor een beoogde periode van drie jaar.

De rvc, verder bestaande uit Peter Fossen (directielid PSV) en Robert Eenhoorn (algemeen directeur AZ), heeft Jaakke als kandidaat bij de clubs voorgedragen. Zij gingen vervolgens akkoord.

Fossen en Eenhoorn: "Wij hebben een zorgvuldig proces doorlopen en dat uitgebreid aan de clubs toegelicht. In John hebben wij een ervaren bestuurder en toezichthouder gevonden die de voetbalwereld kent."

"Dit jaar heeft John Jaakke samen met Niek Jan van Kesteren in opdracht van de KNVB een adviesrapport uitgebracht over de bestuursstructuur en besluitvormingsprocessen bij de KNVB en in het betaald voetbal", valt te lezen in een persbericht.

Jaake was tevens lid van de selectiecommissie voor de nieuwe raad van commissarissen van de KNVB. "Dank aan de clubs dat ik gekozen ben en voor het vertrouwen dat ik van hen gekregen heb. Vanuit mijn rol zal ik mij er, samen met mijn collega's in de rvc, de clubs en de Eredivisie-directie, voor inzetten het betaald voetbal en de grootste competitie van het land verder te versterken voor alle clubs en alle fans."

De ECV is de vennootschap die de belangen behartigt van de achttien Eredivisie-clubs. (FOX Sports)