ATP World Tour Finals: Samenvatting Sock - Zverev

Sock na knappe zege op Zverev naar halve finale

16 november 2017
Jack Sock is doorgedrongen tot de halve finales van de ATP Finals. De Amerikaan was donderdagavond in een spannende strijd om de tweede plaats in de poule te sterk voor Alexander Zverev: 6-4, 1-6, 6-4.

In de beslissende set knokte de Duitser zich terug van en achterstand van 4-1 naar 4-4. Vervolgens verloor hij twee games op rij van de als achtste geplaatste Sock.

Door de overwinning is Sock de eerste Amerikaan sinds tien jaar die zich plaatst voor de halve finales van het enkelspel op de ATP Finals. Andy Roddick was voor hem de laatste die dat voor elkaar kreeg.

Federer
Sock eindigde achter Roger Federer als tweede in de groep. De Zwitser was al zeker van een optreden in de halve finale, maar won donderdagmiddag ook zijn laatste groepswedstrijd tegen de Kroaat Marin Cilic: 6-7, 6-4, 6-1. Zverev, als derde geplaatst in de O2 Arena van Londen, is uitgeschakeld. Zijn seizoen zit er nu op.

In de andere poule heeft Grigor Dimitrov zich al verzekerd van een plaats bij de laatste vier van het eindejaarstoernooi in Londen.

Hij neemt het zaterdag in de halve finale op tegen Sock. Federer stuit op de winnaar van de wedstrijd van vrijdag tussen de Oostenrijker Dominic Thiem en Belg David Goffin. (ANP)

Gerelateerd