De goedgevulde ziekenboeg bij Feyenoord loopt langzaam leeg. Sven van Beek, Bart Nieuwkoop en Kenneth Vermeer zijn zaterdagavond inzetbaar in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo.

Coach Giovanni van Bronckhorst laat Renato Tapia op de bank beginnen. De Peruaan dwong donderdag met zijn land WK-kwalificatie af en keert pas vrijdagavond terug in Rotterdam.

Van Beek, Nieuwkoop en Vermeer zijn voldoende hersteld van de blessures waarmee ze kampten. "Ze hebben alle drie de hele week getraind'', vertelde Van Bronckhorst, die met zijn ploeg al sinds 1 oktober geen competitieduel meer won en inmiddels op plaats zes in de Eredivisie staat.

Van Beek liep half oktober in het Champions Leagueduel met Shakhtar Donetsk een heupblessure op. Nieuwkoop hield aan het duel met ADO Den Haag (2-2) een lichte verrekking in de hamstring over. Vermeer, vooralsnog reserve-doelman, miste het duel met ADO vanwege een lichte enkelblessure.

Tapia komt in principe niet in actie. Van Bronckhorst op de website: "We nemen geen risico met Renato. Hij is de afgelopen weken bijna letterlijk de hele wereld over gevlogen. We gaan bekijken hoe hij er aan toe is, maar de kans dat hij rust krijgt is heel groot.''

Verdedigers Eric Botteghin en Jan-Arie van der Heijden, beiden al langer geblesseerd, zijn nog niet toe aan een rentree. "Zij werken kei- en keihard om terug te komen, dat is heel goed om te zien'', aldus Van Bronckhorst, die met Feyenoord dinsdag de uitwedstrijd in de Champions League speelt tegen Manchester City. (FOX Sports/ANP)