Profcoach Elftal van de Week
Profcoach Elftal van de Week - © FOXSports.NL

Profcoach Elftal van de Week - Fenomenale Van de Beek

21 november 2017
Donny van de Beek kende een uitstekende week. De middenvelder van Ajax maakte zijn debuut voor Oranje én kroonde zichzelf tijdens de monsterzege op NAC Breda tot topscorer van het Profcoach Elftal van de Week.

Van de Beek, die een wedstrijd eerder nog op de bank begon, had tegen NAC Breda weer een basisplaats. Hij betaalde het vertrouwen prompt uit met drie treffers tijdens de 0-8 overwinning, waarmee hij maar liefst 24 punten in de wacht sleepte.

Verdedigers Nicolas Isimat-Mirin en Daniel Høegh volgen op gepaste afstand met twaalf punten. De PSV ’er hielp zijn ploeg met een treffer in blessuretijd aan een 0-1 zege bij PEC Zwolle, terwijl de Deen van sc Heerenveen trefzeker was tijdens de 0-4 zege op FC Twente.

Yassin Ayoub (FC Utrecht), Mimoun Mahi (FC Groningen) en Deroy Duarte (Sparta) zijn de overige spelers in de dubbele punten. De drie middenvelders pakten allemaal elf punten.

Ayoub was goed voor een doelpunt en een assist tegen Excelsior (3-1) en Mahi presteerde hetzelfde tegen Vitesse (4-2). Duarte scoorde zelfs twee keer, maar zijn Sparta kwam niet verder dan een 2-2 gelijkspel bij Willem II. (FOX Sports)

Bekijk hier het klassement.