Guus Hiddink
Guus Hiddink - © Pro Shots

Hiddink genoemd bij Australië na opstappen Postecoglou

22 november 2017
Een aantal Nederlandse trainers zonder werk zal de oren gespitst hebben bij het nieuws dat bondscoach Ange Postecoglou van Australië er de brui aan heeft gegeven.

Guus Hiddink werd door onder meer ESPN zelfs al bovenaan het lijstje van mogelijke kandidaten geplaatst. Hij zou tevens de favoriet van de fans zijn.

Kwalificatie
Het land kwalificeerde zich afgelopen week voor het WK, maar het gaat zonder Ange Postecoglou naar Rusland. De 52-jarige trainer besloot dinsdag zijn functie neer te leggen. Hij stond al enige tijd onder druk vanwege de moeizame prestaties in de kwalificatiereeks.

“Het was een eer om bondscoach van mijn land te zijn, om de ploeg te leiden op het WK 2014, de Azië Cup in 2015 te winnen en nu weer het WK te halen”, aldus Postecoglou. “Ik zei dat we het zouden halen en dat hebben we ook gedaan. Maar het heeft veel van me geëist.”

Postecoglou had Australië sinds eind 2013 onder zijn hoede. De 'Socceroos' kwalificeerden zich voor de vierde keer op rij voor de mondiale eindronde door Honduras in een play-off te verslaan. Australië moest een recordaantal van 22 wedstrijden spelen om zich te plaatsen voor het WK.

Al voor het tweeluik met Honduras circuleerden geruchten dat Postecoglou zou vertrekken. De nationale bond FFA wilde wel door met de geboren Griek en bood hem zelfs een nieuw contract aan, maar hij besloot zelf op te stappen.

“We nemen de tijd om een opvolger te vinden”, zei directeur David Gallop. “We gaan naar het WK, dus ik weet zeker dat veel kandidaten zich zullen melden.”

Nederlanders
Australië heeft een verleden met Nederlandse bondscoaches: Guus Hiddink leidde de 'Socceroos' naar het WK 2006, Pim Verbeek deed dat vier jaar later.

Dick Advocaat heeft al aangegeven graag met een land naar het WK te willen, terwijl ook Bert van Marwijk beschikbaar is. Van Marwijk bleef Australië met Saudi-Arabië voor in de kwalificatiegroep, maar hij kon na de kwalificatie voor het WK geen akkoord bereiken met de bond over een nieuw contract. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd