Samenvatting Grêmio - Lanús

Grêmio pakt voorsprong in Copa Libertadores na late zege

23 november 2017
Grêmio heeft de eerste finale van de Copa Libertadores met minimaal verschil gewonnen. De Braziliaanse ploeg wist pas in de slotfase een 1-0 overwinning op Lanús uit het vuur te slepen.

De beste kansen in de eerste helft waren voor de Argentijnen, maar keeper Grohe hield zijn doel knap schoon. Het duurde 83 minuten voordat de eerste en enige goal viel in Porto Alegre. Cícero  dook op voor doelman Andrada  en tikte via de sluitpost het winnende doelpunt binnen.

De thuisploeg meende daarna ook nog een penalty verdiend te hebben, na een overtreding op Jael. De Chileense arbiter besliste anders en weigerde bovendien de videoscheidsrechter in te zetten, tot grote woede van de Brazilianen.

De finale, die over twee wedstrijden gaat, is nog zeker niet gespeeld. In de halve finale deed Lanús het onmogelijk door in een Argentijns onderonsje met grootmacht River Plate een achterstand van drie treffers weg te poetsen.

Derde Copa Libertadores
Grêmio jaagt op zijn derde Copa Libertadores, de prijs voor de beste club van Zuid-Amerika. De Brazilianen wonnen de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League eerder in 1983 en 1995. Na die laatste eindzege streed Grêmio met Ajax om de wereldbeker voor clubs. De Amsterdamse club, toen de beste van Europa, won in Tokio na strafschoppen.

De Argentijnse ploeg Lanús pakte de Copa Libertadores nog nooit. Vorig jaar ging de beker naar Atlético Nacional uit Colombia. De winnaar van het toernooi mag volgende maand meedoen aan het WK voor clubs in de Verenigde Arabische Emiraten. (FOX Sports/ANP)

De tweede finalewedstrijd tussen Grêmio en Lanús zie je in de nacht van woensdag 29 op donderdag 30 november LIVE op FOX Sports 2.