Curacao Tennis Legends
Curacao Tennis Legends - © Pro Shots

Tennis Legends betreden het Centre Court van Curaçao

24 november 2017
Een nieuw tennisevenement, wie had dat gedacht? De Curaçao Tennis Legends ziet donderdag het levenslicht. Zes voormalige tenniskampioenen gaan op 23, 24 en 25 november in de Caribische zon de strijd met elkaar aan.

Fernando Gonzalez, Henri Leconte, Sjeng Schalken, Paul Haarhuis, Jacco Eltingh en Jan Siemerink zijn de tennishelden van weleer op het Santa Barbara Beach & Golf Resort in Nieuwpoort.

Het evenement heeft op de eerste twee dagen een overwegend zakelijk karakter, maar ook de doorgewinterde tennisfans komen op de slotdag volop aan hun trekken.

Stimulans voor de sport 
“Maar er is meer dan tennis, het toernooi dient als stimulans voor de sport op het eiland en om kinderen bij de sport betrokken te houden”, zegt toernooidirecteur Eric Kersten, die zijn jarenlange ervaring bij de Tennis Classics in Nederland heeft gebruikt om als directeur van zijn bedrijf The Organizing Connection de Curaçao Tennis Legends te laten verrijzen.  
“Honkbal is de grootste sport op Curaçao, maar het is ook mooi om de mensen hier wat meer te kunnen laten proeven van de tennissport.”

250 schoolkinderen
In aanloop naar het evenement worden er op Curaçao diverse side-events georganiseerd, zoals een clinic met 250 schoolkinderen op het Brionplein in Willemstad en krijgt de beste tennisjeugd van Curaçao een masterclass van onze kampioenen.

De Curaçao Tennis Legends is mede tot stand gekomen door het lokale bedrijfsleven, waarin de bank MCB, cosmeticabedrijf Penha, AFAS Software en Curaçao Tourist Board een belangrijke rol hebben gespeeld. (FOX Sports)

De Curacao Tennis Legends zie je zondag 10 december vanaf 21.00 uur op FOX Sports 1.