Trainer Peter Bosz gelooft dat hij Borussia Dortmund nog aan de praat kan krijgen. "Als we alles geven, dan winnen we van Schalke 04'', blikte hij vrijdag vooruit op de beladen streekderby.

Bosz staat zaterdag onder grote druk als beide rivalen elkaar in Dortmund ontmoeten. Volgens veel Duitse media kan hij zich zelfs niet nog een nederlaag permitteren. De van Ajax overgekomen coach noemt het logisch dat hij kritiek krijgt nu resultaten uitblijven.

"Maar het gaat niet om mij. Het is belangrijk dat we weer net zo goed als in het begin van het seizoen gaan spelen'', zei hij.

Na een goede competitiestart wist Borussia Dortmund in de laatste negen duels alleen derdeklasser 1. FC Magdeburg te verslaan. De kritieken op Bosz liegen er niet om. Hij zou de defensie van zijn ploeg verwaarlozen en te vaak in een andere samenstelling spelen. Ook zou hij zijn spelers veel te vaak van een vrije dag laten genieten.

"Spelers kunnen alleen presteren als ze ook rust hebben genomen'', verdedigde Bosz zich. "Alleen dan kunnen ze weer honderd procent geven.''

In Duitse media circuleren al lijstjes met mogelijke opvolgers van Bosz. Maar de Nederlandse coach gelooft in een ommekeer tegen Schalke 04, dat tweede staat in de Bundesliga met drie punten meer dan Borussia Dortmund. "Het is belangrijk dat we weer met vertrouwen gaan spelen'', zei Bosz. "Ik verheug me op deze grote derby. Het moet heel bijzonder zijn.'' (ANP)

Borussia Dortmund - Schalke 04 is zaterdag vanaf 15.30 uur LIVE en exclusief te zien op FOX Sports 2.

Gerelateerd

Stand