Frank de Boer
Frank de Boer - © Pro Shots

De Boer wil bij interesse KNVB nadenken over Oranje

27 november 2017
Als de KNVB bij Frank de Boer uitkomt in de zoektocht naar een nieuwe bondscoach, dan wil hij serieus over die baan nadenken. In het programma Peptalk bij Ziggo Sport zei de oud-trainer van Ajax dat hij niet op voorhand 'nee' zegt.

"Ik wil er wel over nadenken. Ik ben een doener, sta graag op het veld en werk het liefst elke dag met een groep spelers. Als bondscoach is dat niet zo, dus dat moet ik dan wel meenemen'', aldus De Boer, die in september werd ontslagen bij Crystal Palace.

Het avontuur van De Boer in Engeland eindigde al na 77 dagen. Ook bij Internazionale, zijn vorige werkgever, werd de oefenmeester snel weggestuurd wegens tegenvallende resultaten.

De Boer, die met Ajax vier seizoenen op rij de landstitel behaalde, werkte al eerder bij het Nederlands elftal. Na het EK van 2008 ging hij aan de slag als assistent van bondscoach Bert van Marwijk. De Boer voerde die functie uit tot december 2010, voordat hij in Amsterdam aan de slag ging.

Een baan als bondscoachschap van Saudi-Arabië, dat nog een trainer voor het WK zoekt, ziet De Boer in ieder geval niet zitten. (ANP)

Gerelateerd