Juan Antonio Pizzi
Juan Antonio Pizzi - © ANP

Pizzi mag alsnog naar WK als bondscoach Saudi-Arabië

28 november 2017
Juan Antonio Pizzi liep met Chili kwalificatie voor het WK mis, maar de 49-jarige Argentijn gaat als bondscoach van Saudi-Arabië alsnog naar de mondiale eindronde in Rusland.

De Saudische voetbalbond maakte dinsdag bekend dat Pizzi is aangesteld als opvolger van Edgardo Bauza. Deze Argentijnse trainer hield het slechts twee maanden vol.

De bond ontsloeg Bauza vorige week na twee verloren oefeninterlands. Het bestuur klopte daarna weer aan bij Bert van Marwijk. De oud-bondscoach van Oranje had Saudi-Arabië naar het WK geleid, maar kon daarna geen akkoord bereiken met de bond over een nieuw contract.

De Saudi's kwamen met allerlei eisen waar Van Marwijk niet aan wilde voldoen en andersom kreeg hij zijn zin niet bij de samenstelling van zijn staf.

Vorige week liepen onderhandelingen over een terugkeer van Van Marwijk om dezelfde redenen stuk. “Ik wil alleen beginnen aan deze opdracht als ik denk dat we succes kunnen boeken op het WK”, zei de 65-jarige trainer. “Op deze manier heeft het geen zin.”

Pizzi eindigde met Chili als zesde in de Zuid-Amerikaanse kwalificatiereeks na een 3-0 nederlaag in Brazilië op de laatste speeldag. Alleen de eerste vier landen plaatsten zich rechtstreeks voor het WK en nummer vijf mocht door naar de play-offs. Pizzi stapte vervolgens op. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd