Tom Heijnen
Tom Heijnen - © Pro Shots

eDivisie: Roda JC blijft op doelsaldo koploper na spektakelstuk

29 november 2017
Speelronde 7 van de eDivisie zit erop en Roda JC blijft de lijstaanvoerder. Tom Heijnen won in een spektakelstuk met 5-4 van sc Heerenveen, wat voldoende was om koploper te blijven.

Vanaf dag één zijn veel spelers aan elkaar gewaagd, waardoor het ontzettend spannend in de eDivisie is. ADO Den Haag ging lang aan kop, maar is inmiddels achterhaald door Roda JC. Het aantal behaalde punten is echter nog altijd gelijk, waardoor doelsaldo voorlopig bepalend is.

Roda JC kon de afgelopen speelronde niet echt werken aan het doelsaldo. Met een moeizame en spectaculaire 5-4 overwinning was Tom Heijnen waarschijnlijk al blij dat hij het potje überhaupt wist te winnen. Mitchel Denkers van ADO Den Haag wist zijn doelsaldo wel flink op te krikken. Door een 5-0 zege op FC Groningen is het verschil nog maar twee doelpunten. 

Kortom, de spanning is hoog in de eDivisie. Roda JC en ADO Den Haag kunnen zich geen misstap permitteren, ook omdat de concurrentie ze op de hielen zit. Want Excelsior en PSV staan op respectievelijk 17 en 15 punten, waardoor zij zomaar zouden kunnen profiteren van eventueel puntverlies van de koplopers.

Onderaan de ranglijst ziet het er nog steeds sober uit voor NAC Breda, dat nog steeds op nul punten staat met een negatief doelsaldo van 28. (FOX Sports)

De stand in de eDivisie na speelronde 7 | FOXSports.NL