Samenvatting Lanús - Grêmio

Grêmio wint spectaculaire finale Copa Libertadores

30 november 2017
Grêmio mag zich voor de derde keer kronen tot beste club van Zuid-Amerika. De Brazilianen wonnen met 1-2 van Lanús na eerder al een 1-0 voorsprong te hebben genomen.

De Brazilianen wonnen de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League eerder in 1983 en 1995. Na die laatste eindzege streed Grêmio met Ajax om de wereldbeker voor clubs. De Amsterdamse club, toen de beste van Europa, won in Tokio na strafschoppen.

Prachtige goals
In Buenos Aires nam Grêmio in de eerste helft al afstand van de thuisploeg door twee prachtige doelpunten. Eerst verschalkte Fernandhino doelman Andrade met een hard schot, vlak voor rust maakte Luan een individuele actie smaakvol af met een lobje.

Na zeventig minuten kwam Lanús terug in de wedstrijd. José Sand schoot raak vanaf elf meter. De slotfase werd nog hectisch toen de Brazilianen een rode kaart kregen. Ramiro protesteerde te heftig na een gele kaart en mocht meteen vertrekken.

Heenwedstrijd
De Brazilianen dankten de eerste overwinning, een week geleden in de sfeervolle Arena do Grêmio, aan een late treffer van Cícero. De voormalige middenvelder van Hertha BSC en VfL Wolfsburg verlengde knap een kopbal van Jael langs doelman Andrada.

Ondanks het negatieve resultaat was Lanús bij lange na niet kansloos. De Argentijnen poetsten in de halve finale tegen River Plate een 1-0 nederlaag én een 0-2 achterstand weg om zich alsnog met een 4-2 overwinning te plaatsen voor de eerste eindstrijd uit de clubhistorie. (FOX Sports)