Alistair Overeem.
Alistair Overeem. - © ANP

Rijzende ster Ngannou laatste horde voor veteraan Overeem

2 december 2017
Alistair Overeem is een van de meest gelauwerde vechters in de wereld, maar toch ontbreekt er iets op het cv van de Nederlander: een UFC-titel.

Komende nacht vecht The Reem in een officieuze halve finale. Winnen tegen rijzende ster Francis Ngannou betekent een nieuw titelgevecht tegen kampioen Stipe Miocic.

Het is een match-up als uit een film: de getalenteerde nieuwkomer Ngannou met een 10-1 record tegen Overeem, de 37-jarige veteraan die nog een keer een titel wil behalen op het hoogste podium.

Niet alleen qua leeftijd en ervaring is het een interessante clash, ook qua stijl. De Kameroener Ngannou is een krachtpatser die met een goede klap iedereen knock-out kan slaan. The Reem is meer een allrounder. Slim en geduldig. Een sluwe vos.

De winnaar neemt het op tegen Miocic, zo bevestigde UFC-baas Dana White. De verliezer moet de wonden likken.

Holloway vs. Aldo 2
Het gevecht in het zwaargewicht is de opmaat voor het main event in Detroit tussen Max Holloway en Jose Aldo.

Holloway won op 3 juni dit jaar van Aldo en pakte daarmee de titel in het vedergewicht, die Conor McGregor had achtergelaten. Bijna een half jaar later kruisen ze weer de degens. Pakt Aldo de titel die hij jarenlang had terug, of bevestigt Holloway dat hij de terechte kampioen is?

UFC 218, met het gevecht tussen Alistair Overeem en Francis Ngannou, is in de nacht van zaterdag op zondag vanaf 04.00 uur LIVE te zien op FOX Sports 2 (Nederlands) en FOX Sports 4 (Engels).