Supporters van Chapecoense
Supporters van Chapecoense - © ANP

Eindelijk weer eens feest voor Chapecoense

4 december 2017
Een jaar na de vliegramp in Colombia, waarbij een groot deel van de selectie om het leven kwam, heeft Chapecoense zich geplaatst voor de Copa Libertadores.

De Braziliaanse club won op de slotdag van de competitie diep in blessuretijd van Coritiba: 2-1.

Chape eindigde daardoor op de achtste plaats, goed voor een plek in de voorronde van het belangrijkste bekertoernooi in Zuid-Amerika.

Het vliegtuig met daarin de selectie van Chapecoense stortte op 28 november vorig jaar neer, terwijl het op weg was naar Medellín voor de finale van de Copa Sudamericana.

Slechts drie voetballers overleefden de crash. Met hulp van andere Braziliaanse clubs werd de selectie opnieuw opgebouwd.

De groen-witte formatie uit Chapecó, in het zuiden van Brazilië, presteerde dit jaar verrassend goed. Dankzij een laat doelpunt van invaller Túlio de Melo pakte Chapecoense zondag een ticket voor de Zuid-Amerikaanse versie van de Champions League.

Het leidde tot grote feestvreugde in de Arena Condá, waar een jaar eerder nog dagenlang werd gerouwd. Eén van de drie overlevenden, Alan Ruschel, zat tegen Coritiba op de bank. (ANP)