Shohei Ohtani
Shohei Ohtani - © ANP

Yankees en Red Sox grijpen naast Japanse superster Ohtani

4 december 2017
New York Yankees kan de komst van Shohei Ohtani uit het hoofd zetten. Vertegenwoordigers van de Japanse superster hebben de club laten weten dat de pitcher/slagman niet naar de recordkampioen van de MLB komt.

De mededeling is een domper voor de Yankees, die al maanden bezig waren met het voorbereiden van een aanbieding. New York werd tevens door menigeen gezien als favoriet om de 23-jarige Ohtani vast te leggen.

Het tegenvallende nieuws werd naar buiten gebracht door general manager Brian Cashman van de Yankees. “Teleurstellend”, tekende ESPN op naar aanleiding van het besluit van Ohtani.

“Ik weet dat onze presentatie uitstekend was. De feedback was eveneens super. Maar ik kreeg wel een idee dat het feit dat we een big market zijn én zijn gelokaliseerd in het oosten, een nadeel was.

Westen
Volgens Cashman zou Ohtani eerder geïnteresseerd zijn in een club in het westen van de Verenigde Staten.

General manager Dave Dombrowski van de Red Sox gaf zondag eveneens aan dat de Japanner niet naar Boston komt.

Ohtani maakte in Japan bij Hokkaido Nippon-Ham Fighters indruk door als pitcher én slagman de absolute top te bereiken. Zo heeft hij met 165 kilometer per uur de snelste worp voor een Japanse pitcher ooit op zijn naam staan. (FOX Sports)