Roger Goodell
Roger Goodell - © ANP

USA Update - Megacontract NFL-baas Goodell

7 december 2017
Het laatste sportnieuws uit de Verenigde Staten zie je bij FOX Sports in de nieuwe rubriek USA Morning Update.

Het grootste nieuws uit Amerika komt vanochtend uit het American football. Volgens ESPN heeft NFL-baas Roger Goodell een nieuw megacontract getekend tot en met 2023.

De 58-jarige Goodell zou de komende vijf jaar in totaal rond de 170 miljoen euro mogen bijschrijven, indien de clubeigenaars alle bonussen goedkeuren. De commissioner, die al sinds 2006 de lakens uitdeelt, verdient zodoende ruwweg 34 miljoen euro per jaar.

 

Maple Leafs winnen Canadees onderonsje
In de NHL klom Toronto Maple Leafs naar de tweede plaats in de Eastern Conference na een nipte 2-1 zege op Calgary Flames. Het Canadese onderonsje werd pas beslist in de shoot-out

William Nylander tekende voor de winnende goal in de vierde ronde van de beslissende reeks. Goalie Frederik Andersen was belangrijk met 47 saves tijdens de reguliere speeltijd en drie reddingen in de shoot-out.

 

Irving en Tatum nemen Celtics bij de hand
Boston Celtics boekte in de NBA de vierde achtereenvolgende zege. De koploper van de Eastern Conference zette Dallas Mavericks met 97-90 opzij.

De Celtics keken halverwege nog tegen een achterstand van tien punten aan, maar mede dankzij 23 punten van Kyrie Irving won de thuisploeg alsnog. Jayson Tatum was goed voor zeventien punten en tien rebounds. (FOX Sports)