De Amsterdam Arena
De Amsterdam Arena - © Pro Shots

Rome krijgt voorkeur boven Amsterdam voor openingsduel EK

7 december 2017
De openingswedstrijd van het Europees kampioenschap voetbal van 2020 wordt niet in Amsterdam, maar in Rome gespeeld.

Donderdag maakte de UEFA op een persconferentie bekend dat het WK geopend wordt in het Olympisch Stadion in de hoofdstad van Italië. Amsterdam had ook kans om gastheer te zijn van het openingsduel in de Johan Cruijff Arena, die nu nog de Amsterdam Arena heet.

Verder waren ook Glasgow en Sint-Petersburg kandidaat. Het EK 2020 wordt in meerdere landen gespeeld. Brussel is geschrapt als speelstad omdat het Eurostadion niet op tijd klaar is. Daarom worden er vier extra wedstrijden gespeeld in het Webley Stadium in Londen, waar ook de halve finales en de finale gespeeld worden.

Amsterdam was al zeker van drie groepswedstrijden en een achtste finale. Inmiddels is ook duidelijk dat het daarbij gaat om de ontmoetingen in groep C, die worden verdeeld tussen de hoofdstad van Nederland en Boekarest.

Mocht Oranje zich plaatsen voor het WK, waar 24 landen aan deelnemen, dan speelt het in de poulefase twee keer in Amsterdam en één keer in Boekarest. Voor de Roemenen geldt het omgekeerde. (FOX Sports/ANP)

Gerelateerd