Ricardo van Rhijn is zaterdag basisspeler bij AZ in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo.

Het betekent zijn basisdebuut voor de Alkmaarders. De rechtsback speelt op de plaats van de geschorste Stijn Wuytens, zo liet coach John van den Brom weten.

Van Rhijn zal dus centraal naast Pantelis Hatzidiakos staan. Van den Brom: "Ik vind Ricardo momenteel de beste optie. Hij is een van de jongens met ervaring binnen de ploeg. Een van zijn sterke punten is het coachen. Hoe meer hij gaat spelen, hoe meer hij zich zal laten gelden in de groep. Ricardo zat al een tijdje dicht tegen een basisplaats aan. Hij zit te popelen om te gaan spelen."

'Geen euforie'
AZ is de trotse nummer twee van de Eredivisie. "Maar ik hoef niet te waken voor euforie in de ploeg", aldus Van den Brom. "Daar zijn we veel te nuchter voor. Genieten doen we na een overwinning. Daarna pakken we de draad steeds weer op. Het bewustzijn dat we nog lang niets hebben, is er zeker."

De Alkmaarders zitten nog in de KNVB Beker. "We krijgen drukke weken met vijf duels in veertien dagen. Een mooie uitdaging. Maar daar wil ik het nog niet over hebben. We kijken niet verder dan het thuisduel met Heracles."

AZ - Heracles Almelo is zaterdag om 19.45 uur LIVE te zien op FOX Sports 1. (FOX Sports/ANP)