Borussia Dortmund staat voor de zoveelste belangrijke wedstrijd van de eerste seizoenshelft, die bijna ten einde is.

Peter Bosz, die volgens zijn meerderen gewoon aanblijft als trainer in Dortmund, hoopt opnieuw op de ommekeer, nu tegen Werder Bremen.

"We moeten winnen", zei de Nederlander op een persconferentie op vrijdag. "Na de eerste twintig minuten hebben we in Madrid (Borussia verloor daar afgelopen week met 3-2, na een 2-0 achterstand, red.) goed voetbal gespeeld. Ook de eerste helft tegen Schalke was goed."

"Dat we proberen te voetballen, is het belangrijkste voor ons", ging Bosz verder op zijn stokpaardje. "Natuurlijk moeten we goed verdedigen, maar we moeten zeker net zo goed aan de bal zijn. We hebben er de spelers voor. Dat moeten we laten zien."

Behoudender?
Desalniettemin speelde BVB anders tijdens de Champions League-wedstrijd in Bernabéu. Met een iets behoudender systeem werd nipt verloren van Real. Is Bosz dan nu deels van zijn geloof gevallen?

Nee, is Bosz duidelijk. "Tegen Real hebben we heel compact gespeeld. In eigen huis wilden we nog hoog druk zetten, maar de kwaliteiten van Real deden ons pijn. Maar normaal gesproken is onze speelwijze altijd hetzelfde. En de speelwijze moet je niet verwarren met het systeem. We hebben een filosofie waarin we offensief voetbal spelen." (FOX Sports)

Borussia Dortmund - Werder Bremen is zaterdag vanaf 15.30 uur LIVE te zien op FOX Sports 2

Ronald de Boer: "PSV wordt kampioen"

10 december 2017
Ronald de Boer: "PSV wordt kampioen"
Het is het gesprek van de week: neemt PSV een reuzensprong richting het kampioenschap, of maakt Ajax het nog spannend? Ook FOX Sports-analist...

Gerelateerd

Stand