Willem II wil de supporters die vrijdag vuurwerk gooiden naar de spelers van NAC Breda een langdurig stadionverbod opleggen.

De club uit Tilburg vreest dat het een thuisduel zonder publiek moet spelen nu een deel van de eigen aanhang weer de fout in is gegaan.

Willem II heeft nog een voorwaardelijke straf van een thuiswedstrijd zonder publiek staan bij de KNVB. Die kan tot uitvoering worden gebracht nu het verbod op vuurwerk opnieuw is overtreden. Willem II kreeg die straf vorig jaar opgelegd na een andere thuiswedstrijd tegen NAC, toen de finale van de Jupiler Play-offs.

"Vuurwerk hoort niet in een stadion thuis'', verklaart directeur Berry van Gool op de website van de Tilburgers. "Wetende dat ons een thuiswedstrijd zonder publiek boven het hoofd hangt, is het meenemen en afsteken van vuurwerk volkomen onbegrijpelijk. Daarnaast is het gevaarlijk en triest om vuurwerk naar elkaar en op het veld te gooien. Je brengt de gezondheid van supporters en spelers in gevaar.''

Het duel tussen Willem II en NAC eindigde in 1-1. Fans van de thuisclub gooiden na het duel met vuurwerk richting de spelers van de tegenstander. (ANP)