Rico Verhoeven
Rico Verhoeven - © ANP

Rico Verhoeven behoudt wereldtitel

10 december 2017
Rico Verhoeven heeft zijn wereldtitel bij de zwaargewichten van promotor Glory met succes verdedigd.

De 28-jarige Brabander versloeg zaterdag in het uitverkochte Rotterdamse sportpaleis Ahoy zijn Belgisch-Marokkaanse uitdager Jamal Ben Saddik.

Verhoeven nam daarmee revanche voor zijn nederlaag zes jaar geleden tegen Ben Saddik, die toen bij zijn debuut als profbokser de Brabander knock-out sloeg.

De King of Kickboxing moest in de eerste ronde van drie minuten een paar rake klappen van Ben Saddik incasseren, maar vocht zich daarna terug in de partij.

Met een harde trap op het hoofd van zijn uitdager leidde Verhoeven in de vijfde en laatste ronde de beslissing in. De Brabander sloeg Ben Saddik vervolgens met een paar rake klappen de touwen in.

"Zoals ik vooraf al had gezegd: ik had nog een appeltje met hem te schillen. En dat heb ik gedaan'', zei Verhoeven. "Hij heeft me in de eerste ronde een paar keer pijn gedaan. Ik maakte ook wat foutjes. Dus ik moet terug naar de tekentafel en zorgen dat ik nóg beter word.''

Verhoeven mag zich al sinds 2013 de wereldkampioen van Glory noemen. Hij wist zijn titel nu al zes keer met succes te verdedigen. (FOX Sports/ANP)