Het sneeuwduel tussen Buffalo Bills en Indianapolis Colts
Het sneeuwduel tussen Buffalo Bills en Indianapolis Colts - © ANP

USA Update - Blizzard, blessure en record voor Big Ben

11 december 2017
Philadelphia Eagles heeft een zware dreun moeten incasseren. De gedeeld koploper van de NFL zag zondagnacht tijdens de 35-43 zege op Los Angeles Rams quarterback Carson Wentz wegvallen met een zware knieblessure.

Een MRI-scan moet maandag de ernst van de kwetsuur duidelijk maken, maar men vreest dat er een streep door het restant van zijn seizoen kan. Het wegvallen van de spelverdeler is een enorme tegenvaller voor de Eagles, die met tien zeges in twaalf duels een van de favorieten voor de Super Bowl waren.

Big Ben
De Eagles delen de eerste plaats in de NFL met Pittsburgh Steelers. De koploper van de AFC North was na een fraaie comeback nipt te sterk voor Baltimore Ravens: 39-38. De ploeg verzekerde zich net als de Eagles van een plek in de play-offs.

Steelers-ster Ben Roethlisberger werd de eerste quarterback in de geschiedenis van de NFL met drie wedstrijden van meer dan 500 overbrugde yards. Big Ben was tot zondag een van de twee spelverdelers met twee 500 plus-duels. Wide receiver Antonio Brown tekende voor 213 yards.

Blizzard in Buffalo
Een andere opmerkelijke wedstrijd vond plaats in de staat New York, waar Buffalo Bills het opnam tegen Indianapolis Colts. De wedstrijd in het met sneeuw overladen New Era Field zorgde voor fraaie plaatjes én een 13-7 overwinning na over-time voor de Bills.

Boston Celtics
Boston Celtics heeft zich in de NBA hersteld van de verloren topper tegen San Antonio Spurs. De koploper van de Eastern Conference boekte een 81-91 zege bij Detroit Pistons.

Center Al Horford was de grote man met achttien punten, zes assists en negen rebounds. Voor de Celtics was het alweer de 23ste zege in 28 wedstrijden. (FOX Sports)