Samenvatting Al-Jazira - Real Madrid

Real Madrid pas laat langs Ten Cates Al Jazira

13 december 2017
Met de nodige moeite heeft Real Madrid woensdag de finale van het WK voor clubteams bereikt.

De favoriet versloeg pas in de slotfase het door Henk ten Cate getrainde Al Jazira, 2-1.

Na iets meer dan tachtig minuten kwam de winnaar van de Champions League op een beslissende voorsprong, dankzij een doelpunt van de kort daarvoor ingevallen Gareth Bale. Het was het eerste balcontact van de Welshman.

Kort voor rust had Ten Cate in Abu Dhabi zijn formatie sensationeel de leiding zien nemen. Romarinho scoorde. In de 53ste minuut zorgde Cristiano Ronaldo in het kansenfestival voor de gelijkmaker.

Over geluk had Real niet te klagen. Mbark Boussoufa leek de thuisclub zelfs op 2-0 te zetten, maar de treffer van de in Amsterdam geboren Marokkaan werd afgekeurd omdat hij buitenspel stond.

Dat in de 51ste minuut de uitblinkende doelman Ali Khasif geblesseerd uitviel, zal De Koninklijke ook niet slecht zijn uitgekomen.

Toch was Real Madrid veruit de beste. Voor rust werden treffers van Karim Benzema en Casemiro afgekeurd en schoot de Spaanse kampioen bij herhaling op paal en lat.

Na de hervatting heerste Real opnieuw. Dat de club pas na ruim vijftig minuten scoorde mocht bijna een wonder worden genoemd.

De andere finalist is Grêmio. De Brazilianen schakelden eerder het Mexicaanse CF Pachuca uit (1-0). Real Madrid won de trofee al twee keer eerder en is in Abu Dhabi titelverdediger. (FOX Sports/ANP)