Henk Fraser stopt na dit seizoen als trainer van Vitesse. Dat heeft de 51-jarige oefenmeester bevestigd tegenover De Gelderlander.

Fraser heeft in Arnhem een aflopend contract en zal niet met de clubleiding om de tafel gaan om over een nieuwe verbintenis te praten. 

De samenwerking met de Russen in de raad commissarissen is een reden voor zijn vertrek. Zou zouden Valeri Oyf en, in mindere mate, de Russische Oostenrijker Yevgeni Merkel zich met alles bemoeien bij Vitesse. Van de opstelling en speelwijze tot het technische beleid.

Fraser heeft onlangs een gesprek gehad met Oyf en Merkel. Daarin is de lucht geklaard, maar desondanks ziet de trainer geen perspectief om na dit seizoen verder te gaan bij Vitesse.

Vitesse reageerde maandagochtend tegenover FOX Sports dat het nog te vroeg is om te praten over een vertrek. “Dat is te voorbarig”, aldus een woordvoerder.

Van Hintum
In november haalde interim-technisch directeur Marc van Hintum in een interview met FOX Sports een incident aan, waarbij Fraser en oud-technisch directeur Mo Allach zich tegen de Russen zouden hebben uitgesproken.

Op de vraag of hij dacht of bij voor Fraser tot een vertrek zou leiden, antwoordde hij toen: "Dat moet hij zelf bepalen, dat kan ik niet voor hem doen."

Uitspraken
Zondagavond liet Fraser aan tafel bij NOS Studio Voetbal al doorschemeren dat hij bezig was aan zijn laatste seizoen in Arnhem. 

"Ik heb het onwijs naar mijn zin bij 95 procent van mijn werkzaamheden", zei Fraser, die zijn irritatie over de Russische inmenging liet merken. "Ze hebben mijn werk niet gemakkelijker gemaakt. Dat ga ik niet ontkennen."

Historie
Onder leiding van Fraser heeft Vitesse de grootste triomf in het 125-jarige bestaan gevierd. De club won in april met de KNVB Beker de eerste prijs in de clubgeschiedenis. Afgelopen seizoen eindigde Vitesse als vijfde. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 VVV-Venlo 2 4 2
2 PSV 1 3 2
3 FC Twente 1 3 2
4 Feyenoord 1 3 2
5 Heracles Almelo 1 3 2
6 sc Heerenveen 1 3 2
7 Ajax 1 3 1
8 Vitesse 1 3 1
9 FC Utrecht 1 1 0
10 AZ 0 0 0
11 RKC Waalwijk 1 0 -1
12 Sparta Rotterdam 1 0 -1
13 FC Emmen 1 0 -2
14 FC Groningen 1 0 -2
15 ADO Den Haag 1 0 -2
16 Fortuna Sittard 1 0 -2
17 PEC Zwolle 1 0 -2
18 Willem II 1 0 -2