Dak Prescott
Dak Prescott - © ANP

USA Update - Indexkaart bezorgt Cowboys controversiële zege

18 december 2017
Dallas Cowboys mag nog altijd blijven hopen op een ticket voor de play-offs na een omstreden 17-20 zege bij Oakland Raiders.

De nummer twee van de NFC East maakte de winnende fieldgoal met 1.47 minuten te gaan, maar de beslissende score kwam niet zonder controverse tot stand.

In de aanloop naar de doeltreffende trap van Dan Bailey gaven de referees groen licht bij een vierde down, nadat ze op ongebruikelijke wijze de afstand hadden gemeten met behulp van een indexkaart.

De Raiders kregen desondanks nog een laatste kans om de wedstrijd om te draaien. In de allerlaatste minuut leek quarterback Derek Carr op weg naar een touchdown, maar bij zijn duik richting de end zone verloor hij de bal. Rod Smith en Dak Prescott hadden eerder voor de touchdowns van Dallas getekend.

Carolina Panthers te koop
De 31-24 overwinning van Carolina Panthers op Green Bay Panthers van zondagavond is ondergesneeuwd door het nieuws dat Carolina-eigenaar Jerry Richardson zijn club aan het einde van het seizoen van de hand doet.

De 81-jarige Richardson ligt onder vuur vanwege ongepast gedrag op de werkvloer na een publicatie van Sports Illustrated. De oud-speler richtte de club in 1993 op, twee jaar later speelden de Panthers hun eerste seizoen in de NFL.


Politieke boodschap schoenen LeBron
LeBron James heeft het bezoek aan Washington aangegrepen om opnieuw zijn ongenoegen te uiten over het beleid van president Donald Trump. De grote vedette van Cleveland Cavaliers stapte voorafgaand aan de 99-106 zege bij de Wizards het veld op met een witte en een zwarte schoen om zijn voeten. Op beide stond in gouden letters het woord 'equality' (gelijkheid).

“We weten waar we nu zijn en wie hier aan de macht is”, zei James, zonder de naam van Trump te noemen. “Gelijkheid betekent dat je elkaars rechten begrijpt, dat je begrip hebt voor ieders mening. Mannen en vrouwen, zwarten en blanken. Welke afkomst je ook hebt. Dit is een prachtig land. Wij laten nooit één persoon bepalen hoe prachtig en krachtig we zijn.”

De wedstrijd tussen Tampa Bay Buccaneers en Atlanta Falcons zie je maandagnacht om 02.30 uur LIVE op FOX Sports 6.

NBA Highlights dagelijks in FOX Sports Vandaag om 19:30 uur en 23:00 uur op FOX Sports 1

NFL Gameday op donderdag om 20:00 uur op FOX Sports 2