De elleboogblessure die doelman Robert Zwinkels van ADO Den Haag zaterdag opliep tijdens de nederlaag tegen koploper PSV blijkt mee te vallen.

Bij medisch onderzoek werd geen breuk aangetroffen. Zwinkels hoopt zo snel mogelijk weer te kunnen trainen. Wellicht kan hij vrijdag in de laatste wedstrijd van dit jaar tegen PEC Zwolle al weer onder de lat staan.

De 34-jarige Westlander, dit seizoen de eerste keus bij ADO, moest in Eindhoven kort voor rust geblesseerd van het veld. De 3-0 eindstand stond toen al op het bord. Zijn vervanger Tim Coremans, die debuteerde in de Eredivisie, wist het doel schoon te houden.

De ploeg van trainer Alfons Groenendijk staat na zeventien duels op de negende plek. Met PEC Zwolle komt vrijdag de nummer vier van de ranglijst op bezoek in Den Haag.

Wilfried Kanon
Het onderbeen van verdediger Wilfried Kanon is maandag voor vier weken in het gips is gezet. De Ivoriaanse international viel op 9 december in het gewonnen duel met FC Twente geblesseerd uit. Kanon klaagde toen over problemen met zijn enkel.

De kwetsuur blijkt te zijn ontstaan door overbelasting. Stabiliteit en rust van het been bevorderen het herstel en daarom is er gips omheen gegaan, aldus de Haagse club. Kanon mist na de winterstop in ieder geval de start van de tweede seizoenshelft. (FOX Sports/ANP)