KNVB Beker
KNVB Beker - © Pro Shots

Derde ronde KNVB Beker op FOX Sports

20 december 2017
Deze week wordt de derde ronde in de KNVB Beker gespeeld.

In de vaststelling van de live uitzendingen op FOX Sports Eredivisie dient er rekening gehouden te worden met het volgende:

●             Met de clubs is afgesproken dat er minimaal 48 uur rust zit tussen een bekerwedstrijd en een competitiewedstrijd.

●             In de vaststelling van het bekerprogramma hanteert de KNVB tevens de voorwaarde dat dit programma leidt tot zo min mogelijk wijzigingen in de Eredivisie en Jupiler League.

●             Als gevolg van deze afspraken kan een club die bijvoorbeeld op zondag Eredivisie speelt, in de week daarna niet op dinsdag uitkomen in de beker. Een club die na de midweekse bekerronde op zaterdag in de Eredivisie speelt, kan niet op de donderdag ervoor in de beker uitkomen.

●             Er is contractueel vastgelegd dat er per bekerronde maximaal zes wedstrijden live uitgezonden mogen worden op FOX Sports Eredivisie, evenredig verdeeld over de drie speeldagen.

Waarom zie ik soms dezelfde wedstrijden tegelijk op verschillende kanalen?
Soms komt het voor dat dezelfde wedstrijd live is te zien op twee kanalen. Dit is dan nodig om de flexibiliteit te hebben om in geval van een verlenging de wedstrijd op FOX Sports 5 af te maken, terwijl er op FOX Sports 1 een nieuwe wedstrijd begint.

In andere gevallen kan dit ook voorkomen als er op FOX Sports 1 vanwege andere live duels te weinig ruimte is voor een gedegen voor- en nabeschouwing. In dat geval is de wedstrijd als extra service ook live op FOX Sports 5 te zien, inclusief ruime voorbeschouwing, analyses en interviews met spelers en trainers.

Op basis van bovenstaande voorwaarden en de loting heeft dit voor de derde ronde tot het volgende live programma geleid:

Donderdag 21 december
18.30 uur VVSB – Roda JC Kerkrade
20.30 uur Feyenoord – Heracles Almelo

Uiteraard worden alle wedstrijden in samenvatting uitgezonden op FOX Sports Eredivisie.