Sarina Wiegman
Sarina Wiegman - © Pro Shots

Wiegman langer bondscoach van Oranjevrouwen

19 december 2017
De KNVB heeft het contract met Sarina Wiegman verlengd.

De succesvolle bondscoach van de Nederlandse voetbalsters heeft bijgetekend tot en met de Olympische Spelen van 2020 in Tokio. De verbintenis van de 48-jarige Wiegman liep door tot medio 2019.

Wiegman leidde Oranje dit jaar in eigen land naar de Europese titel. Ze is met de vrouwen nu bezig aan de kwalificatiereeks voor het WK 2019 in Frankrijk. De ploeg van Wiegman gaat na drie groepswedstrijden aan de leiding.

Vertrouwen
“Ik ben erg blij met het vertrouwen dat uit deze contractverlenging spreekt”, aldus Wiegman, die door de FIFA werd uitgeroepen tot beste coach in het vrouwenvoetbal van dit jaar. “Afgelopen zomer is natuurlijk een schitterende ervaring geweest; voor mij, voor het team en voor het gehele Nederlandse vrouwenvoetbal.”

“Nu het nagenieten voorbij is, richten we de pijlen op de toekomst. Er komen twee prachtige toernooien aan, het WK en de Olympische Spelen, en ik ben blij dat ik daar met dit team naartoe kan werken. Het succes van het EK betekent niet dat het vanzelfsprekend is dat we ons daarvoor kwalificeren. Een paar jaar geleden zijn we deze weg ingeslagen, het EK was daarvoor de beloning en nu moeten we doorpakken.”

Wiegman stapte in 2014 over van ADO Den Haag naar de KNVB. Na tweeënhalf jaar als assistent-bondscoach kreeg de Haagse begin dit jaar de eindverantwoordelijkheid over Oranje na het ontslag van Arjan van der Laan.

Boost
“Sarina heeft een enorm belangrijke rol gespeeld in het succes dat afgelopen zomer is geboekt”, aldus KNVB-directeur Jan Dirk van der Zee. “Daarmee heeft het vrouwenvoetbal in Nederland een grote boost gekregen en daar willen wij Sarina voor belonen.” (ANP)