Samenvatting Willem II - RKC Waalwijk

Willem II eenvoudig voorbij RKC in KNVB Beker-derby

19 december 2017
Willem II heeft voor de eerste keer in elf jaar de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. De Tilburgers versloegen RKC Waalwijk op eigen veld met 3-0.

Bij de rust was de eindstand al bereikt in Tilburg. Ismail Azzaoui zette de 3-0 op het scorebord nadat Fran Sol zijn waarde voor Willem II maar weer eens had bewezen. De Spanjaard kwam in de Brabantse derby twee keer tot scoren voor de nummer veertien van de Eredivisie.

Met de royale bekerzege op de provinciegenoot nam Willem II revanche op zichzelf. De Tilburgers gaven zaterdag voor eigen publiek tegen PEC Zwolle een voorsprong van 2-0 uit handen: 2-3.

Voor Bartholomew Ogbeche was het duel met RKC na een half uur voorbij. De man in vorm bij Willem II (acht treffers in de laatste zes duels) moest het veld met een dijbeenblessure verlaten.

RKC kwam met veel ambitie naar Willem II, maar was in alle opzichten de mindere ploeg in Tilburg. Voor de broers Ben Rienstra (Willem II) en Daan Rienstra (RKC) was het bekerduel extra speciaal. Tussen 2013 en 2014 speelde het duo een jaartje samen bij Heracles Almelo. Dinsdagavond stonden ze tegenover elkaar, met aanvoerder Ben als grote winnaar. (ANP)

Gerelateerd