Romário
Romário - © ANP

Romário zet zijn zinnen op voorzitterschap Braziliaanse bond

20 december 2017
Romário wil de Braziliaanse bond (CBF) gaan leiden. De oud-spits van PSV stelt zich kandidaat voor het voorzitterschap.

Marco Polo del Nero, de huidige voorzitter van de CBF, werd vier dagen geleden voor negentig dagen geschorst door wereldvoetbalbond FIFA. Hij wordt verdacht van corruptie. Ricardo Teixeira en José Maria Marin, de twee voorgangers van Del Nero, zijn ook aangeklaagd wegens corruptie.

Bende
Romário denkt dat hij de juiste persoon is om een einde te maken aan de bestuurlijke wanorde. “Niemand heeft zo hard gevochten tegen deze 'bende' als ik. Ik ben een legitieme kandidaat”, aldus de oud-international, die een onderzoek naar corruptie bij de Braziliaanse bond leidde. “Ik heb de capaciteiten en veel bijgedragen aan het voetbal, zowel op het veld als ernaast.”

Volgens Romário kon het zo misgaan bij de Braziliaanse bond door het werk van Joao Havelange, voormalig voorzitter van de FIFA, die vorig jaar overleed. Hij creëerde naar de mening van de oud-spits een systeem, waardoor corruptie mogelijk werd.

PSV
Romário won met het Braziliaanse voetbalelftal in 1994 de wereldtitel. In Nederland maakte hij eerder naam bij PSV, waar hij tussen 1988 en 1993 speelde. Hij maakte 96 treffers in 107 competitieduels, voordat hij naar Barcelona vertrok. (FOX Sports/ANP)