Sfeeractie voorafgaand aan AZ - Ajax
Sfeeractie voorafgaand aan AZ - Ajax - © Pro Shots

AZ wil samenwerken met Anne Frank Stichting

20 december 2017
17 december 2017

AZ

-

Ajax

Eredivisie
AZ gaat preventief beleid voeren om te voorkomen dat de aanhang zich ooit nog schuldig maakt aan antisemitische spreekkoren. De clubleiding heeft de Anne Frank Stichting benaderd om een samenwerking aan te gaan.

Het eerste overleg tussen beide partijen staat gepland voor januari. Ook de supportersgroeperingen van de Noord-Hollandse eredivisieclub zullen hierbij aanwezig zijn en nadien nadrukkelijk worden betrokken bij het vervolgtraject.

Tijdens het thuisduel zondag met Ajax (1-2) waren kortstondig antisemitische spreekkoren te horen in het AZ-stadion. De geschrokken clubleiding distantieerde zich na afloop van dit kwetsende gedrag. Volgens de directie was er door het stadionpersoneel adequaat gehandeld, waardoor de spreekkoren snel verstomden. Met nieuw beleid wil AZ ervoor zorgen dat de eigen aanhang op dit gebied niet nog een keer in de fout gaat.

"Samen met de supportersgroeperingen gaat AZ een traject in om bewustwording te creëren over het onderwerp antisemitisme. Dit om in de toekomst herhaling van dit voorval te voorkomen'', aldus de clubleiding. (ANP)

Gerelateerd