Samenvatting PSV - VVV-Venlo

PSV verder in KNVB Beker dankzij ruime zege op VVV

20 december 2017
PSV heeft vrij simpel de kwartfinales van de KNVB Beker bereikt. De koploper van de Eredivisie zegevierde in de thuiswedstrijd tegen VVV-Venlo met 4-1.

De Limburgse ploeg kwam in de 42e minuut verrassend op voorsprong door een knappe treffer van Moreno Rutten. Nog voor de rust maakte Luuk de Jong gelijk. Marco van Ginkel, Hirving Lozano en Nicolas Isimat-Mirin zorgden in het laatste halfuur alsnog voor een royale overwinning.

Traag begin
PSV begon in een laag tempo aan het duel. Halverwege de eerste helft zorgde Van Ginkel voor het eerste doelgevaar. Zijn kopbal werd bekwaam gepareerd door doelman Delano van Crooy, die voor deze bekerwedstrijd de voorkeur had gekregen boven Lars Unnerstall.

In de slotfase van de eerste helft kwam het duel in een stroomversnelling. Uit een pass van invaller Tarik Tissoudali, die in de 29e minuut de geblesseerde Lennart Thy verving, schoot Rutten raak na een knappe actie: 0-1.

Gelijkmaker
Vlak voor rust kwam PSV langszij, mede dankzij een snel genomen vrije trap. De Jong haalde doeltreffend uit na een voorzet van Daniel Schwaab. VVV-coach Maurice Steijn reageerde woedend op de gelijkmaker. Volgens de Haagse trainer had PSV ten onrechte een vrije trap gekregen vanwege hands van Ralf Seuntjens. Doordat Steijn bleef protesteren, moest hij na de rust op de tribune plaatsnemen.

Ruime zege
Na de pauze had PSV minder moeite met de Limburgse muur van verdedigers. Met het inbrengen van aanvaller Gastón Pereiro voor middenvelder Jorrit Hendrix deed Cocu een goede greep. De invaller zorgde voor de assist bij de bekeken treffer van Van Ginkel, waarna Hirving Lozano en Nicolas Isimat-Mirin de eindstand bepaalden op 4-1. (FOX Sports/ANP)