Bristol City heeft Manchester United in de kwartfinales van de League Cup te kijk gezet. De nummer drie van de Championship (tweede profniveau) schakelde de nummer twee van de Premier League uit.

De thuisploeg zegevierde met 2-1 over de onttroonde titelhouder. Korey Smith was de grote held bij Bristol City. Hij bracht in de extra tijd de beslissende treffer op zijn naam.

Voor United tekende Zlatan Ibrahimovic voor de gelijkmaker. Joe Bryan opende in de 51ste minuut de score voor Bristol City. Daley Blind werd in de 61ste minuut bij de bezoekers gewisseld.

Chelsea haalde de halve finales wel. De Londense ploeg van trainer Antonio Conte versloeg Bournemouth met veel moeite: 2-1. De winnende treffer van Alvaro Morata viel diep in blessuretijd.

Chelsea leek heel lang genoeg te hebben aan het doelpunt van Willian in de dertiende minuut. Bournemouth drong weliswaar aan, maar slaagde er niet in tot scoren te komen. Tot de laatste minuut van de wedstrijd aanbrak en Dan Gosling de middenmoter uit de Premier League alsnog op gelijke hoogte bracht.

Tot een verlenging kwam het niet, want Chelsea reageerde direct met de treffer van Morata. Bij Bournemouth zat de Nederlandse international Nathan Aké de hele wedstrijd op de bank.

Chelsea won de League Cup, minder hoog aangeschreven dan de FA Cup, vijf keer. (ANP)