Stanley Menzo
Stanley Menzo - © Pro Shots

Stanley Menzo weg bij Ajax Cape Town

21 december 2017
Stanley Menzo stopt als trainer van Ajax Cape Town. De oud-doelman heeft in onderling overleg met de leiding van de Zuid-Afrikaanse club zijn contract laten ontbinden.

"Ik denk dat een trainerswissel op dit moment het beste is voor de club'', zei Menzo donderdag op de website van Ajax Cape Town.

De voetbalploeg uit Kaapstad staat op de voorlaatste plaats in de Zuid-Afrikaanse competitie. Onder leiding van Menzo won de satellietclub van Ajax slechts drie van de veertien competitieduels.

"De beslissende fase van het seizoen breekt aan. Ik wens de club veel succes in het restant van dit voetbaljaar'', zegt Menzo, die vorig jaar als hoofd van de jeugdopleiding begon in Kaapstad.

De 54-jarige Menzo werd in oktober 2016 gepromoveerd tot hoofdtrainer, na het vertrek van Roger de Sá. Hij leidde Ajax Cape Town toen vanuit de degradatiezone naar een plek in de middenmoot.

Menzo was eerder hoofdtrainer van AGOVV, FC Volendam, SC Cambuur en Lierse SK. Tussendoor werkte hij als assistent-trainer bij Vitesse. (ANP)

Gerelateerd