Oranje
Oranje - © Pro Shots

Oranje sluit 2017 af als nummer twintig

21 december 2017
Het Nederlands elftal sluit 2017 af als nummer twintig van de wereld. De voetbalbond FIFA presenteerde donderdag de laatste lijst van dit jaar, waarin weinig verandert.

Oranje nam een jaar geleden de 22e plek in. De nationale ploeg duikelde dit jaar naar de 36e positie in augustus, een historisch dieptepunt. Onder leiding van bondscoach Dick Advocaat krabbelde Oranje de laatste maanden echter weer omhoog.

Het Nederlands elftal won zes van de zeven interlands met Advocaat op de bank. Alleen de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Frankrijk ging verloren. Oranje eindigde in de groep op doelsaldo als derde achter Zweden en ontbreekt daardoor volgend jaar op het WK in Rusland.

Duitsland sluit het jaar af als nummer één. De wereldkampioen bleef in vijftien interlands ongeslagen en won de Confederations Cup. Denemarken heeft in 2017 de meeste progressie geboekt. De Denen namen een jaar geleden de 46e plek in, maar werkten zich op naar de twaalfde plaats. Komende zomer zijn ze van de partij op het WK. (ANP)

Gerelateerd