Sandro Wagner
Sandro Wagner - © Pro Shots

Bayern haalt Wagner terug naar München

21 december 2017
Bayern München haalt Sandro Wagner terug naar de Allainz Arena. De Duitse aanvaller komt voor zo'n 12 miljoen euro over van TSG 1899 Hoffenheim en ondertekent een contract voor 2,5 jaar bij de Duitse kampioen.

Wagner (30) werd opgeleid bij Bayern München en speelde daar jarenlang in de jeugd, maar een echte doorbraak in het eerste elftal bleef uit.

De lange aanvaller belandde via MSV Duisburg, Werder Bremen, 1. FC Kaiserslautern, Hertha BSC en SV Darmstadt in 2016 bij Hoffenheim. Bij de Duitse subtopper maakte Wagner met zijn doelpunten pas echt naam. Hij debuteerde dit jaar ook in de nationale ploeg. Wagner tekende in zeven interlands voor vijf treffers en won met de 'Mannschaft' afgelopen zomer de Confederations Cup.

Bayern München had behoefte aan een extra spits achter Robert Lewandowski. "Wagner verhoogt met zijn klasse en ervaring de kwaliteit van onze selectie'', zei technisch directeur Hasan Salihamidzic. De spits, die begin januari met Bayern op trainingskamp naar Qatar gaat, heeft voor het rugnummer 2 gekozen. (ANP)

Gerelateerd

Stand