Maurice Steijn
Maurice Steijn - © Pro Shots

Steijn vecht schorsing van twee duels aan

21 december 2017
Maurice Steijn gaat niet akkoord met het schikkingsvoorstel van de aanklager betaald voetbal van drie wedstrijden schorsing, waarvan één voorwaardelijk.

De trainer van VVV-Venlo kreeg het voorstel voor zijn gedrag in de door zijn ploeg met 4-1 verloren bekerwedstrijd van woensdag tegen PSV.

Steijn reageerde in de blessuretijd van de eerste helft woedend op de gelijkmaker van PSV. Volgens de Haagse trainer hadden de Eindhovenaren ten onrechte een vrije trap gekregen. Doordat Steijn bleef protesteren, moest hij na de rust op de tribune plaatsnemen.

"Deze straf vinden wij buitenproportioneel'', aldus algemeen directeur Marco Bogers. "Maurice wist dat hij te ver was gegaan en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden aan de scheidsrechter en de vierde official en daarna ook nog eens in het openbaar. De KNVB mag ook wel eens rekening houden met emoties die bij de sport horen en dat er dan dingen gezegd worden in die emoties. Op zo'n cruciaal moment in de wedstrijd zijn de uitlatingen van Steijn verklaarbaar, waarmee ik ze overigens niet goed wil praten.''

De trainer van VVV gaat nu zelf naar de tuchtcommissie om zijn verhaal te doen. Vrijdag volgt dan vermoedelijk een nieuwe strafeis, waarna VVV moet bepalen of het daarmee akkoord gaat of dat alsnog beroep volgt. In het geval van beroep zit Steijn zondag in de laatste competitiewedstrijd van dit jaar tegen Heracles Almelo gewoon op de bank. (ANP)