Peter Bosz (links) als trainer van Heracles Almelo en Frank de Boer
Peter Bosz (links) als trainer van Heracles Almelo en Frank de Boer - © Pro Shots

Wie wordt de opvolger van Keizer? Een aantal kandidaten op een rij

21 december 2017
Het ontslag van Marcel Keizer betekent dat de geruchten-carrousel over een opvolger direct op volle gang komt. We zetten een aantal kandidaten op een rij.

Peter Bosz
De meest genoemde naam is die van Peter Bosz, die afgelopen zomer Ajax verliet en vertrok naar Borussia Dortmund. Daar werd de 54-jarige trainer begin deze maand ontslagen. 

Peter Bosz | Pro Shots

Peter Bosz wilde vertrekken bij Ajax omdat hij het niet eens was bepaalde mensen op bepaalde posities, onder wie Dennis Bergkamp en Hennie Spijkerman. Opvallend genoeg zijn die twee donderdag ook op non-actief gezet.

Frank de Boer
Een van de meeste succesvolle trainers die Ajax ooit heeft gehad is ook beschikbaar. In 2010 volgde De Boer de ontslagen Martin Jol op.

Frank de Boer | Pro Shots
 

Hij leidde de Amsterdammers naar vier landstitels. De laatste twee seizoenen onder De Boer werd Ajax tweede, achter kampioen PSV.

Winter en Reiziger
Kiest de clubleiding opnieuw voor een naam uit eigen gelederen? Michael Reiziger volgde Keizer aan het begin van dit seizoen op bij Jong Ajax en is inmiddels aangesteld als interim-trainer.

Michael Reiziger | Pro Shots
 

Een andere Ajax-naam is Aron Winter, op dit moment de assistent bij het eerste elftal. 

John van 't Schip
Doet het op dit moment geweldig met PEC Zwolle, waarmee Van 't Schip op een knappe vierde plaats staat. 

John van 't Schip | Pro Shots

Met fris en fruitig voetbal verrast Zwolle dit seizoen vriend en vijand. En Van 't Schip was al eens assistent-trainer bij Ajax, onder Marco van Basten. 

Ronald Koeman
Tijd voor de minder voor de hand liggende namen. Ronald Koeman was al eerder trainer van Ajax en won twee landstitels met de Amsterdammers.

Ronald Koeman | Pro Shots

Na zijn tijd bij Feyenoord heeft Koeman echter een redelijke naam opgebouwd in Engeland. Dus de vraag is of Koeman zit te wachten op een nieuwe job in de Eredivisie. 

Louis van Gaal
De laatste trainer die Ajax na een Europese prijs leidde. Misschien wel de ideale man om het jonge Ajax dit seizoen naar de landstitel te leiden.

Louis van Gaal met zijn vrouw Truus | Pro Shots

Maar Van Gaal heeft al meerdere keren aangegeven 'in principe niet meer aan de slag te willen, tenzij er een mooi avontuur komt'. Gaat het Overmars en co lukken om Van Gaal te overtuigen?

Michael Laudrup
Was afgelopen zomer al in beeld als opvolger van Peter Bosz. Speelde zijn laatste seizoen als profvoetballer voor Ajax. (FOX Sports)

Gerelateerd

Stand

Team G P D
1 FC Twente 3 7 4
2 sc Heerenveen 2 6 4
3 Ajax 2 6 4
4 PSV 2 6 3
5 Vitesse 2 6 3
6 VVV-Venlo 2 4 2
7 Feyenoord 2 4 2
8 Willem II 2 3 2
9 Heracles Almelo 2 3 -2
10 FC Groningen 3 3 -3
11 AZ 1 1 0
12 FC Utrecht 1 1 0
13 PEC Zwolle 2 1 -2
14 FC Emmen 2 0 -3
15 ADO Den Haag 2 0 -3
16 Sparta Rotterdam 2 0 -3
17 Fortuna Sittard 2 0 -4
18 RKC Waalwijk 2 0 -4