Marco van Ginkel
Marco van Ginkel - © Pro Shots

De mooiste goals van de achtste finales!

22 december 2017
Het was genieten tijdens de achtste finales van de KNVB Beker. De mooiste goals op een rij.

1. Justin Kluivert, FC Twente - Ajax 1-1 (FC Twente w.n.s.)
Ajax sneuvelde na strafschoppen, maar de goal van de Amsterdammers tegen FC Twente mocht er zijn! Kluivert krulde de bal prachtig langs Joël Drommel in de verre hoek.

2. Moreno Rutten, PSV - VVV-Venlo 4-1
Het schot zelf is niet heel bijzonder, de manier waarop Rutten de bal achter het standbeen meeneemt is dat zeker wel! Helaas voor de rechtsback incasseerde zijn ploeg na rust vier goals, waardoor VVV alsnog ten onder ging.

3. Tim Breukers, Feyenoord - Heracles Almelo 3-1
De 'gelepelde' pass van Brahim Darri is prachtig, de afronding van de rechtsback ook. Breukers bracht Heracles met zijn goal terug in de wedstrijd, maar kon de nederlaag uiteindelijk toch niet voorkomen.

4. Terell Ondaan, PEC Zwolle - N.E.C. 2-0
Een schot met links was logischer geweest, maar de winnaar heeft altijd gelijk. Ondaan werkt fraai binnen bij de tweede paal, al vallend schiet de aanvaller binnen.

5. Marco van Ginkel, PSV - VVV-Venlo 4-1
De oh zo belangrijke 2-1 voor PSV, en een fraaie. Van Ginkel neemt een vrije trap van Gastón Pereiro ineens doeltreffend op de slof.

6. Oussama Assaidi, FC Twente - Ajax 1-1 (FC Twente w.n.s.)
De touché van Ajax-verdediger Joël Veltman doet iets af aan de schoonheid van Assaidi's uithaal, maar de manier waarop hij even daarvoor Siem de Jong voor schut zet maakt dat meer dan goed.