Ronald Koeman
Ronald Koeman - © Pro Shots

Koeman: "Ik sta open voor Oranje"

22 december 2017
De rij met trainers die het bondscoachschap van het Nederlands elftal wel zien zitten, wordt steeds langer. Ronald Koeman zegt vrijdag in De Telegraaf dat hij dit seizoen niet meer aan de slag gaat bij een andere club en open staat voor Oranje.

"Ik heb altijd gezegd dat het een ambitie van mij is om dat ooit te doen. Ik weet dat mijn naam regelmatig wordt genoemd, maar ik ben nog niet benaderd en er zijn nog geen gesprekken geweest."

De 54-jarige Koeman was na het wereldkampioenschap van 2014 ook in beeld om Louis van Gaal op te volgen, maar de KNVB koos toen voor Guus Hiddink. Dat tot grote onvrede van Koeman, die botste met de toenmalig directeur Bert van Oostveen. Nu Van Oostveen weg is, zijn er voor de in oktober bij Everton ontslagen Koeman geen obstakels meer.

"De aanbiedingen waren er en zijn er, maar ik heb na al die jaren zo mijn voorkeuren", aldus Koeman. "Ik geef toe dat het Nederlands elftal daar ook toe behoort. Maar het is nog niet aan de orde, dus houd ik het voetbal voorlopig even op afstand."

Frank de Boer, in september aan de kant gezet bij Crystal Palace, liet vorige maand weten op voorhand geen 'nee' te zeggen tegen het Nederlands elftal, dat zich onder leiding van Dick Advocaat niet wist te plaatsen voor het wereldkampioenschap van komende zomer in Rusland.

Eric Gudde, de nieuwe directeur betaald voetbal van de KNVB, zei maandag nog niet te verwachten voor februari de nieuwe bondscoach te kunnen presenteren. Eerst wil hij een technisch directeur benoemen. (ANP)

Gerelateerd