Pittsburgh Penguins
Pittsburgh Penguins - © ANP

USA Update - Hunwick helpt Penguins in jubileumduel

22 december 2017
De ijshockeyers van Pittsburgh Penguins hebben donderdag in extremis gewonnen van New York Islanders. Matt Hunwick besliste de thriller in extra tijd: 4-3.

De Penguins leken de wedstrijd gemakkelijk te gaan winnen, maar gaven in het derde bedrijf een 3-1 voorsprong uit handen. De New Yorkers kwamen door treffers van Mathew Barzal en Brock Nelson terug tot 3-3. Dankzij de goal van routinier Hunwick, die zijn 500ste officiële wedstrijd speelde in de NHL, werd er uiteindelijk toch nog gewonnen. 

Cavaliers boeken twaalfde thuiszege op rij 
Cleveland Cavaliers heeft donderdag de twaalfde overwinning in een thuiswedstrijd op rij behaald in de NBA. De verliezend finalist van vorig seizoen zette Chicago Bulls in een spannende wedstrijd met 115-112 aan de kant, na een ruststand van 58-56.

Sterspelers LeBron James en Kevin Love hadden met respectievelijk 34 en 27 punten een groot aandeel in de zege. De twintigjarige Fin Lauri Markkanen was met 25 punten het meest trefzeker aan de kant van de Bulls, die door de nederlaag op de voorlaatste plaats in de Eastern Conference blijven staan.

Cleveland heeft dit seizoen nu 23 keer gewonnen en negen maal verloren. Boston Celtics, koploper in de Eastern Conference, leed de tweede achtereenvolgende nederlaag. New York Knicks was met 102-93 te goed. Een dag eerder gingen de Celtics al ten onder tegen Miami Heat (90-89).

Boete voor Seahawks
In de NFL heeft Seattle Seahawks een flinke boete gekregen. De club moet een bedrag van 100.000 dollar betalen, vanwege het negeren van het 'hersenschuddingprotocol'. 

De Seahawks hebben niet juist gehandeld toen de 29-jarige quarterback Russell Wilson op 9 november jl. in de wedstrijd tegen Arizona Cardinals hard in botsing was gekomen. Na een korte behandeling aan de zijlijn werd, zonder verder onderzoek, besloten dat Wilson weer terug mocht keren in het veld.

Dit is in strijd met het protocol. Pas als de medische staf zijn goedkeuring heeft gegeven, mag een speler weer terugkeren. Dat is in dit geval niet gebeurd. (FOX Sports)